Firmele care doresc sa devina consultant financiar al Fondului Proprietatea trebuie sa depuna ofertele pana la 25 ianuarie, iar selectia se va realiza in trei etape, din care prima faza, cea de preselectie are ca termen final data de 1 februarie.

O licitatie pentru desemnarea consultantului de strategie al Fondului Proprietatea a mai fost organizata in luna aprilie a anului 2006, dar contractul cu societatea britanica selectata, Cordea Savills, nu a fost finalizat.

Fondul Proprietatea organizeaza si o licitatie pentru selectarea evaluatorului, la care participa doar firme romanesti. Procesul de selectie al consultantului financiar se va derula in trei etape. Prima etapa va fi de preselectie. In etapa a doua vor fi admise firmele cu buna reputatie care administreaza active de peste 100 milioane euro pentru cel putin trei clienti.

Firmele trebuie sa fi avut o experienta de consultanta de minimum 3 ani, o cifra de afaceri de cel putin 50 milioane de euro in 2006 si 2007 si sa aiba asigurari de raspundere profesionala pentru o suma asigurata de cel putin 10 milioane de euro. Etapa a treia va presupune evaluarea ofertelor finale depuse pe baza criteriului ofertei celei mai avantajoase din punct de vedere economic.

Romania Libera