Ministerul Transporturilor a refuzat accesul unei organizatii civile la contractul privind construirea celui de-al doilea pod peste Dunare cu compania spaniola FCC, scrie publicatia bulgara Dnevnik, citat de Rador. Motivatia este ca acest contract reprezinta un secret comercial, cu toate ca proiectul este finantat cu 60 de milioane de euro de la bugetul de stat si cu inca 70 de milioane de euro de la UE.

Raspunsul ministerului este ca executantul FCC nu este de acord ca acestea sa fie date publicitatii, fiindca reprezinta un secret comercial si de productie.

Conform FCED, acest argument nu este justificat, pentru ca nu exista concurenta in ceea ce priveste cel de-al doilea pod peste Dunare, iar proiectul a fost deja incredintat.

FCED a anuntat ca vor depune o plangere la Curtea Administrativa Suprema, pentru ca li s-a refuzat informatia. Initiativa acestora este sustinuta de Trustul Balcanic pentru Democratie si de Asociatia Transparenta fara Frontiere. De asemenea, si Comisia Europeana a trimis o scrisoare in care stimuleaza cautarea de informatii privind cel de-al doilea pod peste Dunare, sustine organizatia.