A trecut mai putin de o jumatate de an de la salonul auto de la Frankfurt, momentul in care BMW a prezentat lumii conceptul X6. Acum, la Detroit, BMW a adus in standul sau modelul de serie X6, masina care va fi in showroom-uri chiar din 2008. X6 este primul vehicul din clasa SUV-urilor care, din profil, pare un coupe datorita plafonului sau plonjat catre spate. Producatorii l-au numit generic SAC (sport activiti coupe).

X6 combina caracteristicile masinilor „X” de la BMW cu supletea si sportivitatea sedanurilor care au facut celebru brandul german. Privit din fata X6 seamana cu X5-ul de la care imprumuta platforma, insa il intrece in eleganta. Rotile pe care le-au ales producatorii pentru X6 sunt de 21 de inci, suficient de mari pentru a „sari in ochi” chiar la prima vedere.

Motorizarile pentru X6 nu includ pentru inceput o varianta pe motorina. Cel mai mic propulsor este V6-le de 3.0 litri care este capabil de 300 CP. Special pentru X6 BMW a lansat o noua versiune pe benzina de 4.4 litri, V8, care pune la dispozitia celor 4 roti 400 de CP.

Motorul este construit integral din aluminiu. X6 este si o masina verde pentru ca BMW a prezentat si o varianta concept hibrid/electric a SAC-ului. Sistemul „verde” este dezvoltat de BMW alaturi de General Motors si DaimlerChrysler.

StiriAuto.ro