Datele seci care dezvaluie o realitate paradoxala a pietei muncii din Romania. Unul din patru tineri romani sta degeaba, nu are loc de munca, nici nu studiaza. Unul din patru tineri romani nu are un loc de munca si nici nu merge la studii, adica prefera sa stea, pur si simplu, acasa, arata date publicate de Eurostat. Procentual, vorbim despre 23% dintre tinerii din tara noastra care sunt someri, multi dintre ei alegand sa plece la munca in strainatate pentru cateva luni pe an. Continuarea in Gandul.

Business reportFoto: Colaj foto

Saga reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda: 14 ani de discutii, 25 de conservare si 32 de cand s-a demarat constructia. Dupa aproximativ 2 ani, negocierile cu CGN pentru constructia reactoarelor 3 si 4 ar putea inceta printr-o simpla notificare, fara nicio despagubire, daca nu s-a ajuns la un acord asupra documentelor investitiei si daca intarzierea nu a fost cauzata de societatea care a trimis notificarea, scrie Adevarul.

Datele care arata ca in economie ceva nu merge bine: Consumul si importurile explodeaza, dar investitiile statului s-au prabusit. Romania a avut, in primul semestru, cea mai mare crestere economica din UE, de 5,8%, sustinuta in cea mai mare parte de un consum exploziv. In spatele acestei cifre sunt insa informatii care pun expertii in finante pe ganduri, potrivit Romania Libera.

Petrochimia romaneasca, la un pas sa fie reinviata. Mai multe companii de stat si cateva institutii private de finantare vor sa repuna pe picioare platforma Borzesti - Onesti, prin unirea, intr-o singura entitate, a Rafo Onesti, Carom Onesti, Electrocentrale Borzesti si UTON Onesti. Odinioara, aceasta platforma era cea mai mare din tara, avea zeci de mii de angajati si produse care se livrau in intreaga lume. Acum, aceste firme sunt fie in lichidare, fie in conservare. Integral in Capital.

Au avut idei, iar acum sunt milionari. Afaceri vandute in Romania pe bani multi. Un nou fenomen isi face aparitia in economia noastra: dezvoltarea afacerilor pentru vanzare. Procesul este numit in limbaj de specialitate "exit", iar pentru aceasta iesire din propria afacere, antreprenorii curajosi sunt platiti regeste de companiile mari. Cele mai impresionante tranzactii din acest domeniu infloritor insumeaza in totalitate aproape 60 de milioane de euro, potrivit StirileProTv.ro.

Proiect: punctele de trauma aplicabile la RCA ar putea deveni valabile si in caz de malpraxis sau accident de munca. Asiguratorii se gandesc sa solicite implementarea ghidului punctelor de trauma aplicabile in cazul politelor RCA si pentru politele de malpraxis si pentru accidentele de munca. Este vorba de acel ghid realizat de asiguratori si medicii de la Institul de Medicina Legala care formeaza o anexa la legea RCA, si care va intra probabil in vigoare dupa aparitia unui ordin comun al Ministerului Sanatatii si cel al Finantelor, conform caruia un punct de trauma va valora doua salarii minime brute pe economie, aflam de la Economica.net.