Cresterea pe S1 si lista ei de probleme: nu puteti produce voi pe cat de repede cheltuim noi. Dupa analizarea datelor semnal, Institutul National de Statistica a confirmat cresterea economica de 5,7% pe primul semestru din acest an fata de aceeasi perioada a anului precedent (valoare ajustata sezonier pentru comparabilitate si comunicata la Eurostat). De asemenea, rezultatul pe trimestrul II fata de acelasi trimestru din 2015 a fost mentinut la +5,9%, pe seria bruta si +5,7% la seria ajustata sezonier. Majorarea consumului prin decizii administrative, cu cresterea exagerata a salariilor din sectorul bugetar, s-a combinat cu reducerea fiscalitatii, potrivit Curs de Guvernare.

Business reportFoto: Colaj foto

Cel mai bun moment din ultimii 13 ani pentru cumpararea unei case in Romania. Este sau nu momentul potrivit sa-ti cumperi o casa? Indicele de accesibilitate a locuintelor calculat de Kiwi Finance pentru primul semestru din 2017 arata ca al doilea cel mai bun moment, dupa anul 2002 cand acest indice era de 1,1, a inceput in 2016 si continua si in 2017. Kiwi Finance, in studiile sale, face raportul dintre pretul locuintei/mp si salariul mediu pe economie, dintr-o perioada anume, de obicei un an, si obtine astfel acest indice de accesibilitate, scrie Economica.

Depozitele de gaze au fost deja umplute. Ne asteapta o iarna grea? Producatorii si furnizorii de gaze au stocat pana acum 1,8 miliarde de metri cubi de gaze in depozite, mai mult decat stocul minim de inmagazinare pentru sezonul rece 2017-2018, care este de 1,75 miliarde de metri cubi. Informatia ca stocurile obligatorii de gaze sunt deja constituite mai inainte chiar de 1 septembrie, cu peste doua luni inainte de termenul - limita, este prezentata de presedintele ANRE, Niculae Havrilet, care precizeaza, de asemenea, ca stocurile constituite anul acesta au fost, in medie, cu 25% mai mari decat anul trecut, noteaza Capital.

Orange, care detine cel mai mare operator mobil din Romania, ar putea fi "privatizata" de statul francez. Premierul Frantei, Edouard Phillipe, a confirmat ca Executivul de la Paris va renunta "in curand" la o parte din participatiile pe care statul francez le detine la mai multe companii. Orange, la care statul francez este cel mai mare actionar, cu 23%, ar putea fi pe lista, scrie presa franceza. Se va decide statul francez sa vanda participatia la Orange sau macar sa o diminueze?, se intreaba jurnalistii francezi, informeaza Economica.

Modificarile aduse Codului muncii, pe intelesul tuturor. Codul muncii a cunoscut mai multe modificari consistente odata cu intrarea in vigoare a OUG nr. 53/2017, act normativ care are ca principal scop combaterea muncii nedeclarate, inclusiv pe durata existentei contractului de munca OUG nr. 53/2017 a fost publicata si a intrat in vigoare pe 7 august a.c., iar principalele modificari aduse Codului muncii vizeaza definirea muncii nedeclarate, intalnita acum in fiecare dintre urmatoarele situatii: primirea la munca a unei persoane fara incheierea contractului individual de munca in forma scrisa, in ziua anterioara inceperii activitatii, conform Capital.

Mercedes-Benz Clasa S 2017: Cum functioneaza sistemul Car-to-X Communication. Noul Mercedes-Benz Clasa S isi va face debutul in showroom-urile din Europa in luna iulie a acestui an. Compania germana anunta o linie de echipamente care vor duce sistemul deja patentat "Intelligent Drive" la un nou nivel. Noul Mercedes-Benz Clasa S va fi echipat standard si cu functia Car-to-X-Communication prin intermediul careia autoturismul va schimba autonom informatii de trafic atat cu masini echipate similar cat si dispozitive din infrastructura rutiera, potrivit Auto-Bild.