Ce audiente a inregistrat prima editie "Starea Natiei", dupa revenirea lui Dragos Patraru la TVR.Cresteri considerabile pentru postul national. Jurnalistul Dragos Patraru a revenit la TVR cu "Starea Natiei", dupa un an si jumatate de absenta, timp in care emisiunea a fost difuzata de postul Digi 24, si a reusit sa creasca considerabil audienta televiziunii nationale, mai ales pe segmentul comercial. Emisiunea "Starea Natiei" prezentata de Dragos Patraru a revenit la TVR 1 marti seara si a reusit sa urce postul national in topul audientelor, avand cea mai buna clasare pe segmentul comercial, scrie Adevarul.

Business reportFoto: Colaj foto

Lovitura pentru acesti romani: ANAF va afla cati bani au in conturi! Lista jurisdictiilor cu care Romania colaboreaza pentru schimbul automat de informatii fiscale a fost actualizata la inceputul lunii august, prin publicarea unui act normativ in Monitorul Oficial. Ordinul ANAF nr. 2309/2017 a intrat in vigoare pe 3 august 2017 si a actualizat lista jurisdictiilor cu care Romania va colabora in baza Acordului multilateral al autoritatilor competente pentru schimbul automat de informatii privind conturile financiare, relateaza Capital.

Ratarea unei sanse istorice: executia bugetara de la care pleaca rectificarea. Cum am blocat consolidarea. Bugetul general consolidat a inregistrat la finele primelor sapte luni din 2017 un deficit de 5,14 miliarde lei, suma echivalenta cu 0,63% din PIB estimat pentru anul in curs. Rezultatul este mult sub performanta de anului trecut, cand, la 31 iulie 2016, soldul bugetului a fost tot pe minus dar la doar -1,73 miliarde lei sau -0,23% din PIB. Rezultatul cu aproape trei miliarde si jumatate de lei mai slab decat in primele sapte luni jumatate din 2016 a aparut din combinarea avansului de 11,6 miliarde lei pe partea de venituri cu sporul de peste 15 miliarde lei pe partea de cheltuieli, informeaza curs de guvernare.

Cel mai bun moment din ultimii 13 ani pentru cumpararea unei case in Romania. Este sau nu momentul potrivit sa-ti cumperi o casa? Indicele de accesibilitate a locuintelor calculat de Kiwi Finance pentru primul semestru din 2017 arata ca al doilea cel mai bun moment, dupa anul 2002 cand acest indice era de 1,1, a inceput in 2016 si continua si in 2017. Kiwi Finance, in studiile sale, face raportul dintre pretul locuintei/mp si salariul mediu pe economie, dintr-o perioada anume, de obicei un an, si obtine astfel acest indice de accesibilitate. Practic, indicele arata cat de accesibile, din punct de vedere al venitului mediu pe economie, sunt locuintele, ca pret mediu pe metrul patrat de constructie, in perioada respectiva. Cu cat raportul este mai apropiat de 1, cu atat populatia poate cumpara mai multe locuinte si accesa mai multe credite, arata Economica.net.

Dedesubturile demisiei lui Adrian Tutuianu, ministrul Apararii.De ce nu mai sunt bani pentru salariile militarilor. Tutuianu a detaliat ca motivul demisiei este lipsa de comunicare in ceea ce priveste drepturile salariale pe care trebuiau sa le primeasca angajatii MApN pe 15 septembrie. "Exista bani pentru ca executia bugetara este 72,71%. Ministerul de Finante a colectat toate propunerile de rectificare si avem raspunsuri pozitive la toate solicitarile noastre. Nu exista niciun fel de intarziere. Pe 15 septembrie se platesc drepturile salariale aferente lunii august. In aceeasi luna se platesc drepturile la hrana si alte drepturi care exista potrivit legii", a declarat ulterior Tutuianu, dar fara sa precizeze data exacta la care militarii isi vor primi toate drepturile aferente lunii august, potrivit New Money.

Prognoze si Tudose.Atentie la aceasta eroare a primului ministru: Premierul Romaniei a atras atentia reprezentantilor FMI ("am chemat reprezentantii FMI", "ultimele doua prognoze le-au cam gresit") ca rezultatele economiei au fost sistematic mai bune decat prognoza facuta de acestia. Motiv pentru care le-a dat acces la datele oficiale, oricum disponibile si pana acum. Intr-adevar, fata de 4,2%, valoarea data de FMI ca probabila pentru avansul PIB pe anul in curs, datele provizorii la 6 luni sunt de 5,7%, ceea ce reprezinta o diferenta PROVIZORIE de un punct si jumatate procentual. Interesant, insa, chiar si Comisia Nationala de Prognoza a venit in primavara, cam in acelasi timp cu FMI, cu valoarea de 5,2% pentru INTREG ANUL 2017, informeaza curs de guvernare.

O banca te lasa sa schimbi bani la cursul BNR. In ce interval orar poti face asta. UniCredit Bank le da romanilor oportunitatea sa realizeze schimburi valutare la cursul Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Optiunea este disponibila in fiecare zi lucratoare, insa numai intre anumite ore. Potrivit unui anunt al bancii, in premiera pentru piata romaneasca, Unicredit le va permite clientilor detinatori de conturi sa realizeze schimburi valutare la cursul BNR, la o anumita ora, in fiecare zi, potrivit Adevarul.