Cel de-al cincilea sezon al European Nations Championship, competitie pentru Echipele Nationale de gaming, va debuta in februarie cu meciurile din campania de calificare. Timp de sapte luni, gamerii vor lupta pentru participarea la turneul final de la Leipzig (Germania).

Pentru onoare, prestigiu si premiile totale de peste 50.000 de euro se va duela si Romania, care va avea Echipe Nationale (formate din cei mai valorosi jucatori) la toate cele patru jocuri (Counter-Strike 1.6, Counter-Strike Source, Warcraft 3 si FIFA08). European Nations Championship (ENC) a luat fiinta in 2004 si a devenit acea competitie ce avea sa desemneze anual cea mai buna Echipa Nationala din eSportul european.

Daca primele trei editii au reprezentat o afacere in doi, intre Germania si Suedia, anul trecut au aparut inca doua forte: Polonia (care a castigat intrecerea de Counter-Strike) si Finlanda (victorioasa la Warcraft 3).

Pentru a reprezenta Romania intr-una dintre Echipele Nationale, gamerii trebuie sa participe si sa aibe rezultate la competitiile organizate de Electronic Sports League in tara noastra pe site-ul www.esl.eu/ro .

Cu aproape 800.000 de utilizatori, ESL este cea mai importanta comunitate de gaming din Europa (cu cea mai performanta platforma de competitii eSports din lume), oferind premii in valoare de peste 1 milion USD la intrecerile organizate.