De aceasta data lupul si-a schimbat si parul si naravul. Asta pentru ca modelul Audi din imagine este, conform unor surse din interiorul companiei, viitorul A7 deghizat intr-un A8 cu fata de A6 sau ceva asemanator. Viitorul coupe cu patru usi sau fratele mai mare al A5-ului va fi gata de productie in aproximativ un an, deci in 2009. Prezentarea unei prime imagini a masinii va avea loc mult mai devreme, poate chiar in martie, dar nu la Geneva, ci la salonul auto de la New York.

Ca dimensiuni, Audi A7 este mai mare decat viitorul A6, cu care va imparti insa aceeasi platforma, dar mai scurt decat modelul A8. Presa internationala vehiculeaza ideea ca A7 este pregatit sa fie lasat in America pentru ca forma sa – in special cea a plafonului – este apreciata pe aceasta piata. Exista voci care compara forma plafonului de la A7 cu cea a generatiei anterioare de Chrysler C300. Masina are potential chiar sa depasasca patternul de design pe care Mercedes CLS l-a generat in lumea auto, si poate deveni un referential pentru masinile cu formma de coupe, dar cu 4 usi si cu 4 locuri.

Audi A7 va fi oferita in varianta cu tractiune pe puntea fata, dar si in versiune Quattro. Se pare ca pentru modelul supersportiv RS7 inginerii Audi vor “dezechilibra” greutatea in raport 60/40 si vor transmite intreg cuplul motor catre puntea spate. Transmisia in echiparea standard va incepe cu o cutie in 6 trepte, insa A7 va dispune si de transmisie in 7 trepte.

StiriAuto.ro