Politicienii au primit o lovitura din partea Curtii Constitutionale, care a declarat neconstitutionala Legea RA-APPS prin care isi puteau cumpara casele prin negociere directa.

Locuintele apartinind Regiei si inchiriate de diversi potentati ai guvernarilor postdecembriste nu vor putea fi cumparate prin negociere directa, asa cum au dorit parlamentarii care au adoptat actul normativ.

Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionale prevederile din Legea RA-APPS privind vinzarea prin negociere directa a imobilelor ce apartin Regiei, admitind sesizarea celor 70 de parlamentari PD-L, care urma obiectiile formulate si de seful statului in cererea de reexaminare a aceleiasi legi. „Curtea Constitutionala a constatat ca prevederile art. 18, precum si cele din art. 13 referitoare la „vinzarea prin negociere directa“ sint contrare dispozitiilor art. 16 alin. (1) din Constitutie, intrucit instituie un regim privilegiat, nejustificat obiectiv si rezonabil, pentru cumpararea locuintelor din fondul de protocol de catre detinatorii acestora“, se arata intr-un comunicat al Curtii.

Magistratii arata ca legea „contravine, sub aspectul formarii si incasarii unui pret pentru imobilele vindute, si dispozitiilor art. 135 alin. (2) din Legea fundamentala, referitoare la obligatia statului de a asigura protectia concurentei loiale, de valorificare a tuturor factorilor de productie si de protejare a intereselor nationale in activitatea economica si financiara“.

Integral in Cotidianul