Pentru a mentine trendul ascendent al vanzarilor, Maserati intentioneaza sa atace piata mondiala cu un nou model. Planurile constructorului italian de nisa au fost dezvaluite astazi de Roberto Ronchi, CEO-ul Maserati, in cadrul unei conferinte de presa.

Ronchi a cautat sa intareasca declaratiile facute anul trecut in martie, potrivit carora Maserati tinteste o largire a gamei cu un coupe sportiv, care ar urma sa creasca procentul vanzarilor si implicit al profitului. Potrivit lui Ronchi, "o decizie va fi luata abia la sfarsitul acestui trimestru, urmand ca o eventuala lansare pe piata sa fie programata peste 18 sau chiar 36 de luni."

Ideea unui SUV de lux a fost respinsa de mult din cauza pietei foarte competitive si a declinului inregistrat pe acest segment. Singura varianta acceptata este aceea a unui model sportiv care sa poata rivaliza cu Porsche si care sa coste intre 80.000 si 90.000 de euro.

Potrivit unor surse din interior, daca va primi unda verde, modelul sportiv va gazdui sub capota o versiune revizuita a propulsorului V8 de 4.2 litri capabil sa depaseasca 350 de cai putere, conectata la o transmisie semi-automata cu padele pozitionate in spatele volanului.

Automarket