Mercedes-Benz isi va continua traditia in domeniul productiei masinilor sport legendare, o data cu lansarea noii generatii SL, care va aparea pentru prima data in public in martie, in cadrul Salonului de la Geneva, si va fi pusa in vanzare incepand din aprilie. Roadsterul va avea un nou design, accentuat sportiv, si va fi mai usor de manevrat datorita noului sistem de directie de tip Direct Control. In acelasi timp, proaspatul SL va adauga liniei atletice si elementele confort si siguranta.

Acest model este cel mai recent dintr-un sir lung si apreciat de autovehicule sport, printre care celebrul 300 SL Gullwing (1954) si primul SL Roadster (1957). Pana in acest moment, uzinele au produs 630.000 de masini sport model SL. Versiunea SL 350 se va baza pe un motor de 316 CP. Gama SL va avea doua versiuni cu motor V6 (350 si 280), o versiune V8 (SL 500) si o versiune V12 (SL 600). O inovatie adusa de Mercedes-Benz noii generatii SL este sistemul AIRSCARF, o metoda de incalzire a regiunii gatului soferului si pasagerilor, astfel incat masina sa poata rula decapotata si in zilele friguroase. De asemenea, sistemul multimedia COMAND a fost regandit si ofera acum functii suplimentare fata de versiunile anterioare.

Designerii de la Stuttgart au dorit ca noul SL sa capete veleitati din ce in ce mai atletice. Partea din fata a fost modificata, grila radiatorului luand forma literei V. O lama orizontala, plasata pe grila radiatorului continua insa linia clasica a modelului SL din 1954 pana acum. Tot in spiritul traditiei, noul SL a pastrat si prizele de aer de pe aripile fata.

Noua generatie SL a continuat traditia si la capitolul siguranta, mai ales pe timp de noapte si pe ceata. Este echipata standard cu faruri Bi-Xenon, mult mai puternice si mai economice decat farurile obisnuite. Sistemul inteligent de iluminare (Intelligent Light System) ofera cinci functii diferite ale farurilor, specifice anumitor situatii din trafic si anumitor conditii atmosferice. Interiorul cauta sa echilibreze calitatile sport cu cele ce tin de confort. Volanul in trei spite si bordul restilizate reprezinta trimiterile catre personalitatea sportiva a noului SL. Culorile si materialele cu care poate fi decorat interiorul apar intr-o gama foarte diversificata: doua tipuri de piele, cinci feluri de aluminiu sau lemn si cinci combinatii de culori.

AutoNews