Analistii internationali sunt de parere ca am asistat, deja, la jumatate din corectie, iar ca situatia se va echilibra incepand cu aprilie sau mai a acestui an. Care sunt insa, in acest moment, cele mai prudente masuri pe care le pot lua investitorii?

1.Pastreaza-ti cumpatul!

Vanzarile cauzate de sen­ti­men­tul de panica accen­tuea­za, in astfel de momen­te, corectiile. Un inves­titor nu trebuie sa se lase in­fluentat de titlurile panicarde din presa sau de la jurnalele de stiri. In general, presa vinde panica. Este evident insa ca pentru fiecare vanzator "panicat" se gaseste un cumparator inspirat. Este un lucru stiut ca volatilitatea pietelor aduce cu sine si o multime de oportunitati, dintre care cea mai evidenta este achizitionarea la un pret bun a unor actiuni care altfel ar fi fost inaccesibile.

2. Cumpara!

O analiza atenta scoate in evidenta faptul ca, in momentul de fata, o parte din actiuni sunt sufi­cient de ieftine pentru a justifica cumpararea.

Nu trebuie decat sa fie analizati indicatorii financiari ai companiilor si descoperite actiunile care prezinta perspective indubita­bile de crestere.

3. Reorganizeaza-ti por­tofoliul!

Chiar daca nu mai au bani, investitorii isi pot re­con­­figura portofoliile, mic­­­­­so­rand, de exemplu, ­ponderea actiunilor in favoarea obliga­tiunilor. Acestea sunt mai putin riscante, iar o astfel de miscare nu face decat sa reduca din pierderi.