Compania italiana Pirelli va construi o fabrica noua in Romania, anunta publicatia bulgara Dnevnik citata de Rador. Investitia se poate ridica la 200 de milioane de euro, iar lucrarile de constructie la fabrica vor incepe in vara.

Seful Pirelli pentru Romania, Enrico Malerba, a declarat pentru presa ca noua fabrica va face parte din complexul de productie deja existent al companiei, in apropiere de orasul romanesc Slatina. Conform afirmatiilor lui Malerba, noua fabrica va putea sa produca intre 4 si 5 milioane de anvelope pe an si va asigura locuri de munca pentru 1.400 de persoane. Cel mai probabil, noua investitie a Pirelli in Romania va fi identica cu prima fabrica a companiei in tara, care si-a deschis portile in anul 2006 si a costat peste 170 de milioane de euro.

Pirelli Romania a anuntat, la sfarsitul anului trecut, ca va angaja circa 1.500 de lucratori de pe piata muncii din regiune, pentru ca fabrica sa din Romania se confrunta cu o insuficienta a fortei de munca. Compania se asteapta ca circa 500 dintre acesti lucratori sa vina de la uzinele italiene ale Pirelli.

Compania italiana este doar unul din marii producatori de anvelope care s-au indreptat in ultimii ani spre Romania. Michelin si Continental isi au propriile capacitati de productie in tara.