Daca Tuareg are un frate mai mic, atunci si Q7 era musai sa aiba aceeasi soarta. Pe cartribe.co.uk au aparut astazi primele imagini cu noul Audi Q5. Se pune insa problema daca masina din imagini este reala sau este opera unui bun cunoscator de Photoshop caci niciun oficial de la Audi nu dorit sa consfirme informatiile.

Oricum imaginile arata o "fata" prietenoasa, cu forme la care se asteapta toata lumea. Partea din spate a Q5-ului prezinta elemente noi de design, iar stopurile nu se aseamana cu ale nici unui model produs de Audi pana acum. E drept ca SUV-ul compact seamana in linii mari cu conceptul CrossCoupe prezentat de Audi in urma cu un an in China. Evident ca exista si puncte comune cu modelul Q7, iar o asemenea directie de design este un lucru absolut normal.

Q5 are la baza o serie de elemente testate de Volkswagen la Tiguan, masina cu care va imparti aceeasi nisa si aceeasi potentiali soferi. Cele doua SUV-uri ale grupului VW intra in competitie cu RAV4 de la Toyota, Outlander de la Mitsubishi, X3 de la BMW, iar lista poate continua.

Daca Q5 va inregistra o evoluti buna in vanzari este foarte probabil ca Audi sa urgenteze conceptia si productia unor SUV-uri mai mici, Q3 si chiar Q1.

Debutul modelului Audi Q5 a fost anuntat in prima faza pentru Detroit in 2009, se pare insa ca SUV-ul compact poate sa apara chiar mai repede.

StiriAuto.ro