In perioada 2004-2005 o functionara a Autoritatii de Privatizare ce trebuia sa urmareasca procesul de postprivatizare al fabricii iesene a fost angajata consiliera la combinatul local.

Fortus SA a ajuns din nou in centrul unui scandal care poate constitui un material de studiu numai bun pentru procurorii Departamentului National Anticoruptie. La putin timp dupa privatizarea din octombrie 2003, combinatul iesean a angajat un functionar al Autoritatii de Privatizare a Activelor Statului (AVAS) care in acelasi timp trebuia sa supravegheze indeplinirea clauzelor din contractul de vinzare-cumparare.

Cu alte cuvinte, aceeasi persoana muncea jumatate de zi pentru Fortus, iar in cea de-a doua jumatate verifica stadiul investitiilor la care se angajase noul proprietar, planurile de redresare si urmarea ca patrimoniul firmei sa nu fie instrainat. Potrivit unui material publicat in "Academia Catavencu", in editia de saptamina aceasta, Cristiana Gociu, a ocupat in perioada 2004-2005 atit functia de consilier in cadrul Fortus, cit si pe cea supervizor post-privatizare din cadrul AVAS.

Dupa cum arata sursa mai sus citata, Gociu avea pe contractul de munca incheiat cu combinatul iesean un salariu de 20 milioane lei plus un spor de vechime de 25%. "Nu se poate lucra si in afara programului, sau ce se intimpla? Puteam sa lucrez si 24 de ore daca era nevoie, e vreo problema in asta?", a fost raspunsul sec oferit de Gociu. Paul Tudor, unul dintre fostii actionari ai MetalExportImport firma ce detine Fortus, spune ca nu a stiu nimic despre acest contract.

Integral in Ziarul de Iasi