Concursul Cea Mai Frumoasa Masina din Lume (The Most Beautiful Car of the Year) a fost initiat in Franta, in 1986. Festivitatea de premiere a editiei de anul acesta s-a desfasurat in cadrul Festivalului International al Automobilului, gazduit de un pavilion special construit pentru acest eveniment, la Paris, in imediata apropiere a Domului Invalizilor.

Principiul competitiei prevede ca orice autoturism, monovolum, linuzina, break, coupe, cabrio sau SUV, al carui pret nu depaseste suma de 48.000 de euro, sa poata participa la aceasta competitie. Votul a fost acrodat de catre publicul larg, pe internet.

Cele 8 modele candidate la titlul The Most Beautiful Car of the Year in 2007 au fost: Chrysler Sebring Coupe Cabriolet, FIAT 500, Mazda CX-7, Mercedes-Benz Clasa C berlina Avantgarde, MINI Clubman, Peugeot 308, Renault Laguna Grandtour si SMART Fortwo coupe Passion. Titlul a revenit modelului Renault Laguna Grandtour.

Iata ordinea primelor 4 modele clasate si procentul de voturi acordate fiecaruia:

1. Renault Laguna Grandtour - 53%

2. FIAT 500 - 23,5%

3. Mercedes-Benz Clasa C - 14,5%

4. Peugeot 308 - 9%

La Festivalul International al Automobilului 2008 au fost expuse urmatoarele concepte: BMW CS Concept, Bugatti Chiron, Courreges Zooop, Citroen C-Metisse, C5-Airscape si C-Cactus, Phenomenon Stratos, Faurecia Premium Attitude, Kia Kee, Mercedes-Benz F700, Nissan Mixim, Renault Altica, Laguna Coupe si Nepta, Peugeot 308 RC Z si 908 RC , Volvo XC 60 si SAAB 9-4 BioPower.

Evenimentul de la Paris, din acest an, a fost un bun prilej de acordare si a catorva mari premii, in contul anului 2007, dupa cum urmeaza:

Marele Premiu pentru cel mai frumos concept car: BMW CS

Marele Premiu pentru supercar-ul anului: Aston Martin DBS

Marele Premiu pentru cel mai frumos interior: Renault Laguna

Marele Premiu pentru design: Mazda

Marele Premiu pentru arhitectura: BMW Welt, Munchen

Premiul Special al juriului: Citroen (pentru rezultatele comerciale si sportive si pentru calitatea designului)

Vezi galerie foto pe AutoNews.ro