Guvernul Romaniei este in pericol sa incalce in acest an prevederile Uniunii Europene referitoare la deficitul bugetar, au avertizat ieri ministrii de Finante din Uniunea Europeana. "Exista un risc serios ca limita de deficit bugetar de 3 la suta din Produsul Intern Brut sa fie incalcata in viitorul apropiat.

In plus, proiectul bugetar nu ajuta la solutionarea dezechilibrelor macroeconomice", se arata intr-un raport dat publicitatii de ministrii europeni de Finante reuniti la Bruxelles.

Economia romaneasca da semne clare de supraincalzire cu o crestere a deficitului de cont curent. Deficitul de mana de lucru calificata si cresterea puternica a salariilor afecteaza competitivitatea.

"Cresterea rapida a gradului de indatorare a gospodariilor este un alt semn al supraincalzirii", apreciaza ministrii europeni de Finante. Consiliul Ecofin a decis sa sprijine recomandarea Comisiei Europene care a apreciat ca Romania "trebuie sa tinteasca spre indicatori bugetari mai ambitiosi in 2008 si in anii urmatori".

Romania Libera