Austriecii sustin ca nu negociaza cu SIF-urile un schimb de actiuni BCR contra Erste si ca vor respecta obligatia de a lista si banca romaneasca.

Marile tinte ale BCR pentru 2008 sunt sa se detaseze ca un jucator major pe segmentul corporate, in organizarea si antrenarea de proiecte de infrastructura, sa-i sprijine pe investitorii straini care vor sa vina in Romania si sa-si faca angajatii sa inteleaga ca trebuie sa-i serveasca pe clienti, nu doar sa le vanda produse, afirma Andreas Treichl, CEO al Erste Bank si presedinte al Consiliului de Supraveghere al BCR.

"Vreau ca BCR sa fie un jucator de top in corporate business, pe proiecte de infrastructura, dar si pentru investitorii straini care vor sa vina pentru ca este o cerere uriasa de servicii financiare", a declarat Andreas Treichl intr-un interviu acordat ZF dupa lansarea la tranzactionare a actiunilor Erste Bank la Bursa de Valori Bucuresti.

El spune ca BCR este cea mai mare banca din Romania, dar "trebuie sa lucram mult pentru a fi si cea mai buna, pentru a-i convinge pe clienti ca suntem cea mai buna".

Integral in Ziarul Financiar