Cererea masiva de specialisti in project management, din prezent, se loveste de un numar relativ mic de profesionisti pe piata locala, deficitul fiind estimat la circa 10.000-15.000 de persoane, potrivit mai multor specialisti in domeniu.

“Deficitul pentru pozitiile de manageri de proiect este estimat, in prezent, la 10.000-15.000. In Romania, cei mai multi dintre managerii de proiect lucreaza in IT, aproximativ 80%, insa nevoia cea mai mare este resimtita in domeniul constructiilor”, spune Mihai Mihailescu, reprezentant al Project Management Institute (PMI), membru in PMI USA Ethics Appeals Committee. PMI este una dintre cele mai importante asociatii globale a specialistilor in project management, care acorda certificari recunoscute la nivel mondial.

Potrivit lui Mihailescu, constructiile si IT-ul sunt domeniile in care managerii de proiect primesc cele mai mari salarii, dar veniturile acestora variaza in functie de valoarea si durata proiectelor.

“Un top trei al domeniilor in care este mare nevoie de project manageri poate fi alcatuit luand in considerare industriile, in care exista proiecte de anvergura. Acestea ar fi constructiile (civile, industriale sau de infrastructura), IT&C si serviciile”, spune Ariel Ungureanu, project consultant al companiei de consultanta in resurse umane Barnett McCall Tech. In opinia acestuia, deficitul actual de manageri de proiect este situat in jurul cifrei de 10.000.

Integral in Business Standard