Gesturetek, compania a carei tehnologie a fost licentiata pentru a realiza PlayStation EyeToy, precum si Xbox 360 Live Camera, se extinde dincolo de jocurile pe consola.

Produsul FunCam al companiei nu se aventureaza foarte departe de teritoriul pe care il acoperea anterior. Gesturetek leaga o camera de un proiector, rezultand un joc dedicat portabil, care poate fi setat sa se comporte ca o solutie interactiva de divertisment.

Noua solutie foloseste o modalitate de control „care nu necesita atingere”, ceea ce inseamna, potrivit companiei, ca este mult mai igienica si mult mai atragatoare.

Inspirata de modalitatea de control sensibila la miscare, de la Nintendo Wii, GestureTek a construit un model de API (application programming interface) bazat pe miscare, pentru telefoanele mobile. Solutia software foloseste camera unui telefon mobil pentru a urmari miscarea si pentru a converti datele rezultate in instructiuni. Sistemul Eyemobile pot fi utilizat in multe aplicatii. Tehnologia s-ar putea dovedi folositoare in special pentru multitudinea de dispozitive mobile care nu ofera tastaturi potrivite pentru jocuri.

Chip Online