La varsta la care majoritatea tinerilor abia isi incep cariera, Dragos Manac conduce o afacere de succes in domeniul IT. Compania sa, System & Network Solutions (SNS), este lider pe piata serviciilor de Linux si se ocupa cu dezvoltarea softurilor si administrarea retelelor unor mari companii din Romania precum OMV, Panasonic, Asirom, BancPost, dar si a ambasadelor sau ministerelor.

„Uite-l pe tanarul asta cum se da mare!“

Inainte de a veni la facultate in Bucuresti, la Cibernetica, Dragos vindea si cumpara calculatoare in Caracal. „Este bine ca vin dintr-un oras renumit pentru ca oamenii sa glumeasca oricand cu mine“, spune Dragos. Tot in orasul natal a avut si primul job: vanzator la magazinul parintilor sai. „Stiam cum sa fac gramezile de mere mai mari. Am observat ca, cu cat gramada este mai mare, de preferat direct din remorca, cu atat ai vanzare mai buna si nu conteaza calitatea produsului“, se amuza Dragos.

Venit cu gandul sa aiba propria afacere in Bucuresti, a infiintat SNS in 2002 si, timp de trei ani, „s-a rupt de lume“. A primit o sustinere financiara de cateva mii de dolari de la Viorel Anghel, un business angel, si a ajuns cu afacerea pana intr-acolo incat, anul acesta, va face primul milion de euro „din calculatoare“. „Totusi, nu a fost ca-n filme, pentru ca banii au intarziat, chiar daca eu aveam planurile, iar Linux pe atunci era foarte putin folosit. Practic, abia de vreo doi ani s-a dezvoltat foarte bine aceasta piata“, isi aminteste Dragos.

Integral in Evenimentul Zilei