Firmele care investesc peste 100 de milioane de euro si creeaza cel putin 500 de locuri de munca vor primi, in anumite conditii, sume nerambursabile de la bugetul de stat, daca Guvernul aproba un proiect de hotarare privind dezvoltarea regionala, elaborat de Ministerul Economiei si Finantelor, informeaza Mediafax.

Proiectul detaliaza schema de ajutor de stat in cazul investitiilor mari pentru dezvoltare regionala, care va corespunde reglementarilor europene in domeniul, iar, pana in 2013, bugetul pentru aceste ajutoare va reprezenta echivalentul in lei a 575 milioane euro.

Bugetul mediu anual va fi de 115 milioane euro, in limita plafoanelor bugetare anuale stabilite pe perioada celor cinci ani.

Odata convenita cu expertii Comisiei Europene, toate sumele acordate marilor investitori vor fi aprobate dupa principiile schemei de ajutor de stat, unele dintre proiecte urmand sa fie aprobate la nivel national, fara ca documentatia sa primeasca si avizul CE.

Pana in prezent, toate eventualele ajutoare de stat in cazul investitiilor erau notificate individual Comisiei Europene.

Ziarul Financiar