Parcurile industriale existente in Romania sunt prea putine pentru a acoperi cererea de spatii din partea investitorilor straini, a declarat ieri Monica Barbuletiu, vicepresedinta Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS). Suprafata ocupata in acest moment de parcurile industriale in Romania ar trebui sa se dubleze pentru a acoperi cererea mare.\

Desi suprafetele oferite spre cumparare sau spre inchiriere in parcurile industriale sunt in general mai scumpe, investitorii le prefera datorita faptului ca au toate utilitatile necesare in perimetru.

Astfel, implementarea investitiei poate incepe mult mai repede. Reprezentanta ARIS a spus ca agentia doreste „sa sensibilizeze“ autoritatile locale in vederea extinderii retelei de parcuri industriale si a suprafetei terenurilor ce pot fi puse la dispozitia acestora.

S-a subtiat forta de munca

O alta problema care ar putea reduce nivelul investitiilor straine in tara noastra o reprezinta forta de munca din ce in ce mai redusa. „Sunt ingrijorata de evolutia pietei de munca din Romania, mai ales in partea de vest a tarii, unde rata somajului este si ea extrem de redusa.

Situatia nu este inca una disperata, insa tragem un semnal de alarma. Guvernul a demarat deja actiuni prin care urmaresc atragerea in tara a mai multor romani plecati la munca in strainatate“, a adaugat vicepresedinta ARIS.

Evenimentul Zilei