Indiferent daca apelati la serviciile unei agentii imobiliare sau daca va cautati pe cont propriu o locuinta, gasirea acesteia poate fi un lucru destul de stresant.

Avantajele apelarii la un agent specializat

Indiferent de motivele pe care le-au avut craiovenii pentru a ajunge la aceste concluzii, ambele solutii au avantajele si dezavantajele lor. Avantajul apelarii la un agent imobiliar este ca ofera consultanta privind conditiile pietei, preturi, actele juridice ce urmeaza a fi incheiate. „Va pot apara de prejudiciile rezultate din practici incorecte si va pot scuti de birocratie, drumuri inutile si timp pierdut“, a declarat Nicolae Patrascu, directorul Uniunii Patronale a Agentiilor Imobiliare (UPAI) „Oltenia“. Acesta a explicat ca agentiile pot oferi solutii de amenajare si indrumare spre firme specializate in acest sens.

Comisionul din valoarea tranzactiei, un dezavantaj

Totusi, orice serviciu prestat de agentie implica si costuri. Unul dintre dezavantajele apelarii la un agent imobiliar il constituie comisionul ce trebuie platit, care este calculat ca procent din tranzactie.

Integral in Gazeta de Sud