Cei de la Fiat si-au pus in gand sa ia o cota de piata cat mai insemnata din portia Mini-ului, masina produsa in Marea Britanie si aflat acum sub umbrela BMW. Dupa Fiat 500, remake-ul care va ajunge si in Romania in acest an, si Alfa Romeo se gandeste la o masina de clasa A, aflata sub viitorul model 147 (Alfa Junior sau Furiosa sau oricum se va numi in final). Masina se pare ca are si un nume, dincolo de imaginile pe calcualtor care o contureaza drept o „ghiulea” de buzunar.

Mini-Alfa se va numi MiTo, un cuvant format din primele litere ale numelor oraselor Milano si Torino. Pentru motorizare, MiTo poate primi sub capota o gama de motoare deschisa de propulsorul de 1.4 litri Tjet si avand la dispozitie 180 sau chiar 230 de CP. Evident ca vor exista si variante diesel, MultiJet-urile celor de la Fiat.

Mini-Alfa nu poate insa sa apara pe piata mai devreme de un an si jumatate, moment in care poate ajunge in showroomuri si o versiune mai puternica a acesteia, un GTA. In acest rastimp Alfa mai pregateste si alte surprize. Una dintre acestea ar purea fi o berlina de clasa E cu tractiune pe puntea spate, dar sunt in plan si un cabrio, un break sau un SUV de talie mica.

StiriAuto.ro