*Cei mai atasati de telefoanele mobile sunt hispanicii, urmati de afro-americani si abia in cele din urma de albi

*Schimbare radicala a obiceiurilor de consum fata de 2002, cand telefonul fix era considerat cel mai important mijloc de comunicare

Americanii considera ca este mai greu sa traiasca fara telefoanele mobile decit fara acces la Internet, televiziune sau telefoane fixe, sunt rezultatele la care a ajuns un sondaj in randul acestora.

Studiul realizat de catre Pew Internet & American Life Project a ajuns de asemenea la concluzia ca americanii isi folosesc celularele si alte echipamente wireless pentru majoritatea activitatilor de comunicare-informare, inclusiv pentru a trimite mesaje text, a face fotografii sau a trimite e-mail-uri. Aproximativ 51% dintre cei intervievati au admis ca le este foarte greu sa renunte la telefoanele mobile, 45% la Internet, 43% la televiziune si numai 40% dintre cei chestionati au fost de acord cu afirmatia potrivit careia le-ar fi foarte greu sa traiasca fara telefon fix.

„La intrebarea cat de greu le-ar fi sa renunte la o anumit produs tehnologic pe care il folosesc in viata de zi cu zi, cei mai multi dintre cei intervievati au raspuns ca cel mai greu le-ar fi sa traiasca fara celulare, urmate de conexiunea la Internet, televiziune si telefonie fixa”, se afirma in raportului celor de la Pew Internet & American Life Project.

„Acest lucru releva o schimbare radicala a modului in care oamenii vedeau utilitatea acestor tehnologii in 2002”, cand telefoanele fixe se aflau pe primul loc intr-un top al celor mai utilizate echipamente de comunicatie, se mai spune in studiu.

Integral in Gandul