BMW Romania estimeaza ca in acest an peste 66 de procente din totalul autovehiculelor sale comercializate in tara vor fi echipate cu sistemul EfficientDynamics pentru reducerea emisiilor de noxe. Din aproximativ 3.000 de masini BMW care vor fi aduse in tara spre comercializare, 2.000 dintre ele vor fi echipate cu acest sistem.

In plus, presedintele consiliului de administratie al BMW AG si BMW Group, Norbert Reithofer, a declarat marti, la Salonul Auto, de la Geneva ca BMW intentioneaza sa vanda anul acesta in Europa 700.000 de automobile ecologice, echipate cu sistemul EfficientDynamics. Conform aceluiasi oficial, economia de combustibil realizata de masinile BMW comercializate in Europa si echipate cu EfficientDynamics va fi de 150 milioane litri de combustibil fata de anul 2006 si va duce la reducerea emisiilor de gaze cu 373.000 tone de CO2.

BMW a expus la Geneva, in premiera mondiala, modelul M3 Cabriolet si, in premiera europeana, Seria 1 Cabriolet si BMW X6, modele care au de asemenea sistemul EfficientDynamics in echiparea de serie. In acest moment exista 22 modele BMW care se incadreaza sub norma de 140 g CO2 pe kilometru, sistemul EfficientDynamics regasindu-se in aproape toata gama de modele BMW, cu exceptia a doua modele speciale ecologice.

Integral pe StiriAuto.ro