Obie Moore , 53 de ani, fost managing partner al casei de avocatura americane Salans in Romania, va deveni CEO-ul unui fond international de investitii al carui principal contributor va fi cel mai bogat om din Romania, Dinu Patriciu , prin Rompetrol Holding.

"Sper sa infiintez in urmatoarele luni o companie de administrare a investitiilor, Tailwind Capital Management, in care Rompetrol Holding va fi principalul investitor. Dupa 11 ani de activitate in avocatura de business internationala, stabilit la Bucuresti dar lucrand in special pentru clienti internationali cu proiecte in afara Romaniei, am acceptat provocarea unei pozitii globale", a spus americanul Obie Moore. Tailwind va detine birouri la Bucuresti si Geneva, iar la sfarsitul acestui an va avea intre 10 si 15 angajati, dintre care jumatate vor fi romani.

Acesta este primul fond de anvergura internationala care va administra in cea mai mare parte bani ai unor romani. La fond vor mai contribui si alti romani, precum si investitori institutionali de talie internationala. Obie Moore, care detine si functia de presedinte al AmCham - Camera Americana de Comert in Romania, este unul dintre cei mai vechi avocati de afaceri de pe piata romaneasca. El l-a reprezentat de-a lungul timpului pe Dinu Patriciu in justitie, precum si Rompetrol Holding pentru diverse contracte.

Salans a consiliat anul trecut Rompetrol Holding in vanzarea a 75% din actiuni catre KazMunaiGaz din Kazahstan, pentru 1,8 miliarde de euro. Fondul are ca obiectiv pentru primul an strangerea a 300-600 milioane de euro, care vor include cash si active diverse. Fondul va investi, printre altele, in actiuni, in hedge-fund-uri, in real estate, in energie alternativa si high-tech.

Integral in Ziarul Financiar.