Au aparut o serie de schite cu BMW Seria 5 Touring – asteptat sa apara abia in 2010. Asta la putin timp dupa ce au fost facute publice imagini cu modelul urmator de A6 Avant. Lideri in clasa lor, Seria 5 sedan impreuna si varianta wagon sunt vehicule cu mare greutate in gama producatorului german. Astfel zvonurile privind noua generatie de modele au nascut imediat speculatii in ceea ce priveste design-ul.

Noul Seria 5 este programat sa se dezvaluie lumii la sfarsitul lui 2009 pentru a ajunge in productie anul urmator. Masini-prototip camuflate “la greu” au fost deja ochite la teste pe strazile din Munchen. Ghidandu-se dupa acestea si incercand sa ghiceasca ce s-ar ascunde sub camuflaj, artistii au creat o schita a viitorului model wagon, dandu-ne o idee despre cum ar putea arata. Daca acestia au sau nu dreptate, ramane sa constatam cel mai tarziu anul viitor, desi s-ar putea sa nu asteptam chiar atat. Gratie unor “binevoitori” sau chiar strategilor de la marketing.

Motorizare

Generatia urmatoare de BMW Seria 5 va continua sa utilizeze motoare turbo. Sub capota noilor modele se vor afla un V8 twin-turbo de 4.4 litri de la recent-dezvaluitul X6, dar si alte variante turbo-diesel. Sistemul de transmisie va include o cutie de viteze manuala cu sase rapoarte precum si una semi-automata Steptronic cu sase trepte, noutatea fiind o cutie cu opt rapoarte marca ZF. La acest capitol BMW trebuie sa recupereze deja ecartul pe care si l-a creat Lexus cu transmisia sa automata in opt trepte.

StiriAuto.ro