Angajatii Dacia si Bergenbier vor opri, luni, lucrul. Pentru angajatori, pierderile vor avea in fiecare zi multe zerouri.

Nemultumiti de salarii, angajatii Uzinelor Dacia din Pitesti si cei ai fabricii de bere Bergenbier din Blaj vor intra luni in greva generala. Fiecare zi de greva generala va costa Dacia cel putin 10,5 milioane de euro, in timp ce pentru Bergenbier pierderile se vor ridica la peste 2 milioane de euro, zilnic, potrivit calculelor EVZ.

Negocieri esuate in ultima runda

Ultima runda de negocieri intre administratorii Dacia si sindicalisti s-a produs joi, insa fara succes. Oferta de indexare a salariilor propusa de reprezentantii patronatului, de 144 de lei, a fost considerata prea mica de sindicalisti. Angajatii de la Dacia au cerut o crestere salariala de 550 de lei si prime mai mari de Paste si Craciun.

„Am inceput discutiile de la oferta de 118 lei din martie, plus 26 de lei, din vara, inacceptabila. Nu au venit cu o alta oferta si, practic, nu am avut ce sa mai discuta m. Luni, la ora 7.00, oprim lucrul pe perioada nedeterminata“, ne-a declarat Nicolae Pavelescu, presedintele sindicatului Dacia- Renault.

Penalitati pentru exportul neonorat

Potrivit lui Pavelescu, circa 7.000 de angajati ai Dacia (mai mult de 70% din totalul angajatilor platformei), din cele trei schimburi, vor participa la greva. „Media salariilor de la Dacia este peste media pe economie, pe industrie, pe ramura. Cererile sindicatului nu sunt realiste“, au transmis si oficialii Dacia, care au precizat ca vor retrage ultima oferta de crestere a salariilor daca luni se va intra in greva.

Integral in Evenimentul Zilei