Mazda2 a primit distinctia World Car of the Year 2008 (WCOTY) - Masina Anului 2008 in Lume. Rezultatul competitiei, la care au participat 39 de modele din intreaga lume, a fost anuntat in cadrul Salonului Auto International de la New York, care se desfasoara in aceste zile. Mazda2 a fost aleasa castigatoare, surclasand pe podium Ford Mondeo si Mercedes-Benz C-Class. In urma recomandarilor facute de experti cu renume mondial in design, modelul de clasa mica produs de Mazda s-a numarat si printre cei trei finalisti pentru premiul World Car Design of the Year 2008, alaturi de Audi R8 si de Volvo C30.

Competitia WCOTY a fost lansata in 2004, la initiativa unui grup de jurnalisti din intreaga lume. Tot acestia sunt cei care organizeaza anual acest eveniment. Juriul, format din 47 de reprezentanti ai presei auto, a ales castigatorul prin vot secret, pe baza experientei personale referitoare la fiecare concurent. Membrii juriului provin din Asia, Europa, America de Nord, America de Sud, precum si din alte regiuni ale Globului.

Datorita dimensiunii, spatiului ingenios de stocare si functionalitatii, Mazda2 s-a bucurat de o popularitate crescuta inca de la lansarea europeana din 2003.

Integral in AutoNews.ro