Agentiile de turism au estimat pentru acest an incasari de aproximativ 30 de milioane de euro din vanzarea pachetelor turistice destinate sarbatorilor pascale.

Romanii au de ales si in acest an dintr-o oferta turistica variata pentrupetrecerea sarbatorilor pascale. Agentiile de turism au pregatit pachete turistice speciale pentru minivacanta de Pasti, preturile acestora variind intre 100 si 1.000 de euro pentru un sejur extern de 3-4 zile sau pachete incepand de la 150 de lei/persoana pentru destinatiile interne, in functie de facilitati si conditii. Diversele oferte agroturistice, pe litoral sau in statiuni montane, vor atrage insa circa 69-72% din romanii care vor pleca in minivacanta de Pasti.

Potrivit reprezentantilor agentiilor de turism, romanii care vor sa petreaca vacanta de Pasti in strainatate au ales in acest an fie tari de rit ortodox precum Grecia si Bulgaria, fie destinatii cu o mare incarcatura spirituala precum Israel.

Potrivit estimarilor Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), incasarile agentiilor de turism din vanzarea pachetelor turistice destinate exclusiv sarbatorilor pascale din acest an au fost estimate la circa 30 de milioane de euro, in crestere cu circa 15% fata de anul anterior. "Pentru petrecerea minivacantei de Pasti, cererea pentru destinatii externe a crescut in acest an cu circa 25-30% fata de anul anterior, in timp ce solicitarile pentru destinatiile interne au avut o marja de crestere de circa 15%", a declarat Traian Badulescu, purtator de cuvant al ANAT.

Acesta a estimat numarul persoanelor care si-au facut rezervari pentru un sejur de 3-4 zile de Pasti la 30.000-35.000 pentru destinatii externe si 80.000 pentru destinatii interne. De asemenea, cererea mare pentru petrecerea vacantei de Pasti pe litoralul romanesc prefigureaza inca un sezon estival bun, dupa ce anul 2007 a fost considerat cel mai bun an de catre operatorii din turism. "Litoralul a fost foarte bine promovat ca destinatie pentru petrecerea Pastelui, cererea este in crestere, iar aceasta situatie este perceputa ca o predeschidere a sezonului estival, ceea ce ne face sa credem ca vom avea inca un sezon estival bun, dupa cel de anul trecut", mai spune oficialul ANAT.

Romania Libera