Mercedes a anuntat ca noua generatie Clasa A va dubuta la salonul “Auto Mobil International” din Leipzig. Disponibila din aceasta primavara, noua masina se vrea a fi mai atragatoare si mai “verde” decat predecesoarea ei. Tehnologia “Stop/Start”, al carui rol este de a reduce emisiile de noxe cu pana la 9 procente, va fi valabila pentru modelele A 150 si A 170. A 160 CDI in trei usi va avea un consum de 4.5 litri la 100 km. Progresele facute de Mercedes la capitolul reducerea emisiilor de CO2 au adus model Clasa A intr-o zona "verde" populata pana acum masinilor de litraj mic.

Exteriorul prezinta noi blocuri optice, un bot complet redesenat, precum si o noua grila. Modelele Avantgarde si Elegance vor avea jenti de 16 inci, iar modelul entry-level va fi dotat cu jante de 15 inci.

La interior calitatea materialelor folosite a fost imbunatatita. A Class are acum sisteme audio si de navigare noi si ofera tehnologie Bluetooth, un slot SD-card si o harta integrala a Europei. Consola centrala are un spatiu pentru depozitare mai generos, precum si noi suporturi pentru pahare.

StiriAuto.ro