La 15 ani, Jared Isaacmen punea bazele afacerii sale chiar in pivnita casei parintilor - a infiintat o firma procesatoare de plati cu cardul United Bank Card.

Ideea, spune el, nu a fost una originala. Desi foarte tanar pe atunci, Jared lucra in departamentul IT al unei firme procesatoare de plati, asemeni PayPal. Acolo a sesizat ca industria aceasta folosea o infrastructura prea veche, care facea platile pe internet dificile si incete.

Imediat s-a apucat de treaba, lucrand chiar si 100 de ore pe saptamana, la proiectul noii afaceri. Capitalul necesar pornirii afacerii a fost o mostenire primita de Jared - 10.000 de dolari in actiuni bursiere, de la bunicul sau. Acum, dupa 8 ani, compania sa are o cifra de afaceri de 56 de milioane de dolari, este activa pe intreg teritoriul Statelor Unite si are peste 60 de mii de locatii comerciale, care folosesc serviciile sale pentru platile cu cardul.

Este vorba de restaurante, hipermarketuri, magazine on-line sau de companii de telefonie mobila. „Oamenii nu stiu ca munca grea atunci cand platesc ceva cu cardul nu este facuta de bancile la care au cardul, ci de companiile care proceseaza tranzactiile“, spunea Jared pentru revista „BusinessWeek“.

Evenimentul Zilei