Turistii romani au scos din buzunare circa 30 milioane de euro, suma incasata de agentiile de turism, pentru vacantele din perioada sarbatorilor de Paste si 1 Mai, din care 12 mil. euro au reprezentat pachetele turistice in strainatate. Litoralul din Bulgaria nu a mai fost cautat de un numar mare de romani, pentru ieri fiind asteptati acolo doar circa 4.000 de turisti romani. “Incasarile pentru cele doua evenimente ar putea sa ajunga chiar pana la valoarea de 30 milioane de euro.

Pentru comparatie, de Revelion si Craciun incasarile cumulate au ajuns la 50 milioane de euro”, a declarat Traian Badulescu, ofiter de presa in cadrul Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT). Gradul de ocupare estimat pentru unitatile de cazare de pe litoral este de 90% in aceasta perioada.

Aproximativ 18.000 de persoane erau prezente ieri pe litoral, conform reprezentantului ANAT. Potrivit acestuia, in topul destinatiilor externe pentru aceasta perioada s-au aflat, in ordine, Grecia, Bulgaria si Turcia. Aurel Pavel, director general al turoperatorului J’Info Tours, spune ca 90% dintre clienti s-au indreptat catre strainatate, la un pret mediu pe pachet de aproape 200 de euro de persoana.

Integral in Business Standard