Daca ai avut rabdarea si perseverenta sa te ocupi de trading un timp suficient de lung, la un moment dat va veni momentul in care vei dori sa modifici metoda pe care o folosesti sau chiar sa creezi una noua. Aceasta este trecerea normala spre o noua etapa, calitativ superioara, din viata ta de trader. Ea vine cu experienta si cu dorinta de a adapta modul in care faci bani la bursa la personalitatea ta.

Modul personal in care percepi realitatea si toleranta ta la risc te va indemna sa-ti adaptezi metoda de trading la aceste caracteristici ale personalitatii tale. Daca simti acest imbold este foarte bine. O metoda croita pentru tine iti va creste eficienta cu care investesti si te va face sa te simti increzator. Iar increderea iti mareste sansele de succes.

Acest articol nu este menit sa-ti arate cum sa construiesti noi metode de trading ci doar sa-ti sugereze citeva idei pe care sa le aplici cind va veni momentul. Nu exista o reteta general valabila pentru ca nu exista doua personalitati la fel.

Cind iti proiectezi metoda de trading trebuie sa pleci de la citeva premize:

1. trebuie sa te intrebi cit timp vrei sa acorzi acestei activitati. Daca iti place sa urmaresti piata zilnic, probabil trebuie sa folosesti o metoda de intraday trading. Daca nu ai renuntat la job, poate ti se potriveste o metoda de swing trading, in care pozitiile sint mentinute de la doua zile la o saptamina. Daca ai si mai putin timp la dispozitie, ti-ar trebui o metoda care tranzactioneaza pe unitati de timp saptaminale si care iti va consuma doar citeva ore pe saptamina. Mie imi place sa fiu eficient. De aceea metoda mea imi ocupa cel mult 20 de minute zilnic.

2. dupa un timp stii care este toleranta ta la risc. Personal nu iti recomand un stop loss mai mare de 2,5% din totalul contului. Daca ai o personalitate agresiva, care tolereaza bine riscul , poti sa ridici stacheta la 5% din cont pentru posibila pierdere, cu mentiunea ca trebuie sa fii in stare sa tolerezi un sir de cinci sau mai multe pierderi consecutive (se intimpla citeodata...)

3. in functie de abilitatile tale, poti alege o metoda de analiza fundamentala (care necesita cunostinte detaliate de macroeconomie si analiza economica specializata ) si care iti ocupa mult timp cu monitorizarea si analiza stirilor . Daca esti o persoana tehnica, cu abilitati de programare, vei favoriza o metoda de analiza tehnica, ce poate fi programata si automatizata

Indiferent de optiune, trebuie sa fii sigur ca ea se potriveste personalitatii tale.

Citeste integral si comenteaza pe SuccesDublu.ro