Cafele fierbinti, brunch-uri pe fuga si e-mail-uri importante. Orasul cere conectivitate. Time Out s-a conectat si iti povesteste pulsul WiFi al orasului.Cover story coordonat de Madalina Preda.

Brunchul si conexiuneaSa fii cosmopolit este mai mult decat un trend in ziua de azi, este un stil de viata. De la micul dejun luat in cafeneaua de la parterul blocului, pana la deplasarea constanta cu laptop-ul in orice restaurant, Matei Schwartz ne povesteste cum s-a adaptat Bucurestiul in lumea WiFi.

Imi place foarte mult chestia asta cu netu’ wireless. In fiecare vacanta-mi plimb laptopul prin cafenele din Europa civilizata si snobez cu e-e-mailul in fata, la cafea, doar pentru ca pot face asta. Cand am vazut in Paris primul McDonald’s Wi-Fi am inteles ca era foarte posibil ca respectivul concept sa fie imprumutat si in Romania. Si ma bucur ca s-a-ntamplat asa. Sa-ti spun de ce! Pentru ca alerg prin oras zi de zi, de cele mai multe ori cu laptopu’ dupa mine si abia astept sa m-asez intr-un loc, sa-mi iau pranzul si sa-mi citesc e-mailul in acelasi timp.

Recomand pentru Mc-ul de la Buzesti sa puna iPod-uri la mese, tot dupa modelul frantuzesc. Hai ca deviez de la subiect! Adica voiam sa spun ca apreciez cum s-a miscat McDonald’s in sensul asta, in primul rand pentru ca a impus intr-un fel raspandirea modei Wi-Fi la noi. Asa ca astazi, daca n-am net acasa, ori n-am chef sa-mi fac cafea, ori pur si simplu, cobor in fata blocului si am minimum cinci Hot Spot-uri la maximum cinci minute de mers pe jos de mine: Pizza Hut, Cremcafé, Alsy Café, McDonald’s si… Cafepedia.

Am lasat-o la sfarsit tocmai pentru ca este preferata mea! Am descoperit-o, evident, tot intr-o perioada fara net acasa.

Integral in Time Out