Cele cinci mari hoteluri de cinci stele din Bucuresti, Marriott, Howard Johnson, Intercontinental, Hilton si Crowne Plaza, valoreaza aproape jumatate de miliard de euro, cel mai valoros fiind Marriott, evaluat la circa 150 de milioane de euro.

Cel mai cunoscut hotel din Capitala, Intercontinental, afacere controlata de familia Paunescu, a fost evaluat recent la 70 de milioane de euro de catre compania de consultanta imobiliara DTZ Echinox, respectiv la aproape de cinci ori veniturile inregistrate anul trecut, de 15,2 milioane de euro. Din suma totala, 30 de milioane de euro reprezinta valoarea terenului de circa 6.000 de metri patrati pe care este amplasat hotelul, chiar in centrul Capitalei. Aplicand acest multiplu rezulta ca cele cinci hoteluri valoreaza in total circa 450 de milioane de euro.

Cel mai valoros hotel de cinci stele din Bucuresti, Marriott, controlat de compania Strabag si de omul de afaceri Fathi Taher, noul patron al echipei de fotbal Rapid Bucuresti, este pe primul loc si dupa numarul de camere, respectiv de 402, urmat la mare distanta de Howard Johnson, cu 285 de camere de cinci stele, hotel controlat de Gabriel „Puiu” Popoviciu, investitorul care dezvolta proiectul imobiliar Baneasa si care detine franciza IKEA pentru Romania.

Integral in Gandul.