Angajatii de la doua societati furnizoare pentru Dacia Automobile din Pitesti au declansat conflictul de munca, solicitand majorari salariale in doua transe. Aproximativ 230 de salariati de la firma Leoni, producatoare de cablaje pentru Dacia, au declansat ieri greva generala pe termen nelimitat, iar lucratorii de la Cortubi, furnizor de tobe de esapament pentru aceeasi companie de automobile, au anuntat pentru astazi greva de avertisment.

Ambele societati isi desfasoara activitatea pe platforma de la Dacia Automobile din Pitesti. Sindicatele de la Leoni si Cortubi au aceeasi conducere ca si sindicatul de la compania Dacia Automobile, organizatie care la sfarsitul lunii martie a declansat o greva generala desfasurata pe durata a 15 zile, tot pentru majorari salariale.

Majorari in doua transe

Principala solicitare a salariatilor intrati in greva la firma Leoni este majorarea salariilor cu 340 de lei, in doua transe: 200 de lei incepand cu 1 ianuarie si 140 de la 1 iunie.

"Angajatii de la societatea Cortubi, care au anuntat greva de avertisment, cer o majorare a salariilor de 360 de lei, tot in doua transe, respectiv 300 de la 1 ianuarie si 60 de lei de la 1 octombrie.

La negocierile privind contractul colectiv de munca, conducerea societatii nu a acceptat solicitarea salariala a sindicalistilor si din acest motiv s-a decis declansarea grevei de avertisment", a declarat Ion Iordache, viceliderul sindical de la Sindicatul Automobile Dacia. Reprezentantii celor doua companii nu au putut fi contactati.

Romania Libera