Anul 2008 a adus prime de Paste destul de modeste salariatilor din Romania. Media acestora a fost de 150 lei. In cele mai multe situatii a fost vorba despre daruri cu valoare de simbol, prin care angajatorii au dorit sa-si arate respectul pentru lucratori. Au fost insa si cazuri in care Iepurasul a fost foarte generos, venind cu sume importante de bani.

Daca ar fi sa facem un top al celor mai fericiti angajati, in frunte se detaseaza IT-istii, carora le-au fost acordate prime egale cu jumatate din salariul negociat, urmati de salariatii din Conpet Ploiesti si minerii din Valea Jiului. Exista insa si functionari publici care au plecat acasa cu sume frumusele de bani.

A devenit un fel de traditie in Romania ca in perioada Sarbatorilor Pascale angajatorii sa-si deschida punga si sa ofere daruri salariatilor. De cele mai multe ori, este vorba de bani sau de tichete cadou in schimbul carora pot fi achizitionate produse. Ani la rand a existat un fel de intrecere intre lucratorii cei mai „cadorisiti“.

In majoritatea cazurilor, campion era personalul bancilor, urmat de cel din companiile de stat. In 2008 lucrurile s-au schimbat, multe institutii neacordand prime de miel. In acest an, salariatii au avut parte totusi de o vacanta prelungita datorita faptului ca zilele libere din perioada pascala au fost continuate de cele in care romanii au sarbatorit 1 Mai. Astfel, multi dintre angajati s-au bucurat de un respiro cuprins intre 28 aprilie si 5 mai.

Saptamana Financiara