Romania poate genera un „Google“ autohton. Piata de capital din Romania, prin capacitatea sa de a oferi suficiente resurse financiare, poate ajuta la aparitia unui „Google“ autohton, a declarat ieri Stere Farmache, presedintele si directorul general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), citeaza Evenimentul Zilei.

BCR lanseaza Banca pentru Locuinte in urmatoarele 3 luni. BCR Banca pentru locuinte va primi licenta de functionare de la BNR in urmatoarele 3 luni, au declarat pentru The Money Channel surse din piata. La conducerea viitoarei banci va fi instalat cel mai probabil Petre Tulin, actualul presedinte al HVB Banca pentru Locuinte.

Videanu ridica turnuri de 20 de etaje pe terenul firmei sale. Consiliul General i-a aprobat lui Videanu, pe sest, doua turnuri de 20 de etaje, pitite langa Pasajul de la Razoare. Cu doar cateva ore inainte de sedinta de consiliu, Videanu declara ca atata timp cat va fi primar nu va face nici un PUZ la Titan Ma, dezvaluie Gandul.

Premiera: bursa a locurilor de munca la puscarie. Deficitul de forta de munca i-a determinat pe patronii romani sa treaca peste prejudecatile sociale si sa caute angajati si in puscarie. Prima bursa a locurilor de munca din Romania destinata detinutilor a avut loc joi, la Penitenciarul cu Regim de Maxima Siguranta din Galati, scrie Cotidianul.

IGD, noul proprietar al magazinelor Winmarkt: Vom investi 20-25 mil. euro pentru a rezista competitiei in crestere. Compania Immobiliare Grande Distribuzione (IGD) a finalizat in luna aprilie achizitia retelei de centre comerciale Winmarkt, tranzactie de 182,5 mil. euro. Noii proprietari ai retelei de centre comerciale Winmarkt, italienii de la IGD, considera ca piata centrelor comerciale din Romania va ajunge la nivelul celei din Italia in urmatorii cinci ani, motiv pentru care vor investi semnificativ in proprietatile recent achizitionate, pentru a face fata competitiei, scrie Ziarul Financiar.

Fitch a confirmat ratingul 'AAA' al Statelor Unite, cu perspectiva stabila. Agentia de evaluare financiara Fitch a confirmat, vineri, ratingul 'AAA' pentru credite pe termen lung in dolari si in valute al Statelor Unite ale Americii, ca urmare a standardului de viata ridicat, a competitivitatii, a cadrului institutional solid si a sistemului politic stabil, potrivit Fitch, citata de Business Standard.

9ff spulbera recordul de viteza stabilit de Veyron. Suprematia celebrului Bugatti Veyron incepe sa se clatine. Dupa ce in toamna anului trecut americanii de la SSC au reusit sa atinga 411 km/h cu Ultimate Aero TT si sa spulbere astfel recordul de 407 km/h al supercarului francez, astazi si tunerii germani de la 9ff au anuntat ca au reusit sa depaseasca viteza maxima a lui Veyron, potrivit Automarket.ro

Furati pe internet la biletele de avion. Un european din trei care isi rezerva on-line bilete de avion este inselat de operatori. Majoritatea companiilor aeriene luate in vizor de Comisia Europeana activeaza si in Romania, scrie Evenimentul Zilei.

Al treilea mall din Cluj va fi gata anul viitor. Compania Atrium Centers, parte a grupului britanic de investitii si servicii financiare Dawnay, Day, anunta demararea constructiilor pentru proiectul din Cluj-Napoca, prin inceperea lucrarilor de excavare, in prima parte a acestei saptamani. Antreprenorul nominalizat pentru executia acestor lucrari este compania Apolodor Comimpex. Dezvoltatorul estimeaza ca Atrium Center Cluj se va finaliza in al doilea semestru din 2009, scrie Clujeanul.