Afacerile cumulate ale celor mai mari sapte antreprenori romani de pe Bursa au crescut anul trecut cu peste 50%, de la 390 mil. euro la 590 mil. euro, potrivit unei analize realizate de ZF.

Castigurile cumulate obtinute de cele 13 companii listate pe care acestia le controleaza au crescut cu aproape 16%, la 37,5 mil. euro, iar numarul total de angajati ai acestora depaseste 11.000.

Antreprenorii romani s-a facut remarcati pe Bursa incepand de la sfarsitul lui 2006, cand companiile pe care acestia le controleaza au inceput sa creasca puternic, pe masura ce acestia au atras in actionariat investitori straini.

Evolutia spectaculoasa a actiunilor, in special in prima jumatate a lui 2007, pe fondul optimismului generat de intrarea Romaniei in UE, a facut ca valoarea participatiilor celor mai mari sapte investitori locali sa depaseasca 1,1 mld. euro. Companiile lor, multe dintre ele necunoscute pana in urma cu un an, au devenit dintr-o data vedete pe bursa RASDAQ. La aceasta au contribuit si domeniile atractive in care activeaza, cum sunt serviciile petroliere, constructiile sau industria alimentara.

Ziarul Financiar