Reteaua sociala MySpace a castigat 234 milioane de dolari in urma unui proces antispam. Se pare ca cei care au pierdut procesul si banii – probabil cea mai mare suma pierduta pana acum de la intrarea in vigoare a documentului Can-Spam Act, in 2003 - sunt Walter Rines si Sanford Wallace - supranumit si regele spam-ului. MySpace a avut castig de cauza in fata lui Wallace, dupa ce a acesta nu a reusit sa ofere documente in apararea sa si nici nu s-a prezentat la procese.

„MySpace are toleranta zero pentru cei care incearca sa faca ilegalitati pe site-ul nostru. Ramanem hotarati sa ii pedepsim pe cei care incalca legea si incearca sa ne afecteze membrii”, a spus Hemanshu Nigam, Chief Security Officer la MySpace. In martie anul trecut, MySpace l-a dat in judecata pe Wallace, sustinand ca acesta a lansat un atac de tip phishing pentru a accesa, in mod fraudulos, profilele de pe MySpace.

Wallace a fost acuzat si de faptul ca a transmis mesaje spam catre mii de utilizatori MySpace, in care erau reclame nedorite si ca i-a ademenit catre site-urile sale. MySpace sustine ca Wallace si Rines au trimis 735.925 de mesaje catre membrii MySpace. In baza legii Can-Spam, fiecare incalcare a regulilor inseamna plata catre MySpace a unor daune de 100 de dolari, suma care se tripleaza daca actiunea a fost facuta „intentionat si cu buna stiinta”.

Integral in Chip.ro