Rafinaria lui Patriciu le-a adus pierderi de 30 mil. euro kazahilor. Vanzarile grupului Rompetrol Rafinare au crescut in primul trimestru cu 57%, la aproape 680 mil. euro. Pierderile au provenit in totalitate din exploatare, spre deosebire de primele trei luni ale anului trecut, cand pierderile au venit de pe partea financiara, scrie Ziarul Financiar.

Harta terenurilor din Bucuresti: unde urca si unde coboara pretul? Piata terenurilor din Capitala a stagnat la inceputul lui 2008, iar analistii imobiliari considera ca, pe intreg anul, vom asista atat la cresteri cat si la scaderi de pret, in functie de zona. Cresterea medie a preturilor terenurilor din Capitala si zonele limitrofe se va situa in 2008 la 25%, majorari peste medie urmad sa fie inregistrate in cartierele Baneasa, Pantelimon, Berceni si zonele limitrofe din sudul Capitalei, potrivit Daily Business.

Yahoo.ro se lanseaza in septembrie. Compania americana Yahoo! a anuntat ca are in plan sa lanseze portalul Yahoo.ro in perioada august-septembrie a acestui an. Darren Patterson , business development director in cadrul Yahoo! Europa, s-a aflat in prima parte a acestei saptamani in Romania pentru a pregati lansarea portalului Yahoo.ro, cu continut in limba romana, anunta Business Magazin.

Arenna TV devine GSP TV. Noul canal de sport al Grupului Media Intact se va numi GSP TV - un mod de a afirma o data in plus ca Grupul detine cea mai puternica marca in presa sportiva autohtona, Gazeta Sporturilor (de unde si abrevierea). Tolo ar trebui sa fie in culmea fericirii, asa reclama pentru ziar, mai rar. Oricum, directorul GSP TV va fi Cristi Cretu, actualmente sef la Departamentul Sport Antena 1, anunta blogul Amar de Zi.

Borcea vinde buteliile la SHV pentru 20-25 mil. €. Cel mai mare distribuitor mondial de Gaz Petrolifer Lichefiat (GPL), grupul olandez SHV Gas, intra pe piata romaneasca prin achizitia afacerii cu butelii din grupul Crimbo, detinut pana acum de directorul executiv al FC Dinamo, Cristi Borcea, printr-o tranzactie evaluata la 20-25 milioane de euro, au declarat pentru Business Standard surse apropiate negocierilor.

Petrolistii ne baga pe gat carburanti mai scumpi decat in Germania. Anglia, Germania, Austria, Irlanda, Finlanda sunt printre tarile in care companiile petroliere vand carburanti mai ieftin decat ne vand noua, in medie, Petrom, Rompetrol, Lukoil si MOL. Doar taxele mici cerute de stat tin jos preturile de la pompa, dezvaluie Cotidianul.

O treime din firme mor in primii patru ani de viata. In Romania, ca si in Estonia, Letonia, Slovenia si Ungaria, 70% dintre firmele care intra pe piata supravietuiesc cel putin patru ani", arata analistii de la Banca Mondiala, citati de Ziarul de Iasi.

Atuurile Romaniei pentru investitia de 5 miliarde de euro. Romania este favorita in cursa pentru atragerea investitiei de cinci miliarde euro pe care grupul siderurgic austriac Voestalpine intentioneaza sa-l construiasca in zona Marii Negre. Austriecii nu cer facilitati, iar investitiile in infrastructura sunt incluse in planul de dezvoltare regionala din zona Constanta, scrie Romania libera.

"Camera de relaxare" costa zeci de mii de euro, dar fidelizeaza angajatii. Pentru a-si fideliza angajatii sau a-i motiva suplimentar, companii romanesti ca Leo Burnett sau Ubisoft au ales sa investeasca zeci de mii de euro anual in amenajarea de spatii speciale pentru relaxarea personalului, scrie Daily Business.

Minereuri pentru UE. Romania ar putea acoperi, in cativa ani, circa 15% din deficitul de materii prime ne-energetice inregistrat la nivelul Uniunii Europene, au declarat reprezentantii guvernului prezenti ieri la conferinta internationala „Industria miniera ne-energetica in Europa“, citeaza Evenimentul Zilei.

Actiuni oferite angajatilor ca stimulent? Stimularea angajatilor pentru a munci mai bine este una dintre cele mai captivante teme din articolul referitor la criza de personal din economia romaneasca. O asemenea initiativa ar putea sa fidelizeze personalul unei companii, dar poate ca punerea ei in practica ar trebui sa se faca in anumite conditii, scrie Valentin Gros pe blogul sau.

Audi aduce in productie conceptul TT Clubsport Quattro. Daca sub capota se afla propulsorul de 2.0 litri TFSI, atunci acesta este tunat pentru a scoate nu mai putin de 300 de CP - cu 40 mai mult decat in cazul modelului S3. Stim ca modelul este Quattro, astfel transmisia are sanse mari sa fie una S-tronic in 6 trepte, ne informeaza StiriAuto.ro

Romanii din strainatate au trimis in tara aproape 2,2 miliarde de euro in primul trimestru, aproape jumatate din aceasta suma intrand in numai o luna, scrie Ziarul Financiar. Comparativ cu primul trimestru al anului trecut, remiterile au marcat o crestere cu 38%, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica.

Fondul Proprietatea vrea 160 de milioane din vanzarea BCR. Directorul general al Fondului Proprietatea (FP), Dana Lulache, a declarat ca institutia pe care o conduce a solicitat deja Ministerului Economiei o intalnire pentru a discuta transferul sumei de 160 milioane de euro din privatizarea Bancii Comerciale Romane (BCR), scrie Curentul.