Romania si-ar putea pierde atractivitatea pentru investitiile straine in urmatorii ani daca nu va elabora politici urgente pentru cresterea competitivitatii muncii si pentru imbunatirea rapida a infrastructurii, a declarat Enrico Malerba, CEO-ul Pirelli Tyres Romania.

„Lipsa de guvernare a Romaniei nu ne ajuta, iar nivelul de atractivitate a tarii va scadea semnificativ in urmatorii ani daca guvernul nu ia masuri urgente pentru cresterea competitivitatii muncii si modernizarea infrastructurii. O provocare semnificativa pentru Romania o reprezinta reducerea costurilor de transport, de 3 ori mai mari decat in Europa occidentala si temperarea cresterii costurilor energiei”, a apreciat Malerba.

Oficialul Pirelli a precizat ca va fi dificil de ridicat nivelul competitivitatii in conditiile in care costurile cu forta de munca au crescut cu circa 20% in ultimul an, iar reducerea costurilor la energie va fi la fel de dificil de indeplinit in conditiile cresterii constante a acesteia pe pietele externe.

El a mai aratat ca, in urmatorii ani, am putea asista la un declin al investitiilor straine directe in ciuda numarului mare de proiecte afsate in derulare.

Integral in Business Standard