Bancile straine incearca sa preia controlul Bursei de la Bucuresti. Patru societati de brokeraj apartinand unor grupuri financiare cu actionari straini au cerut modificarea actului constitutiv al Bursei Bucuresti (BVB) astfel incat bancile sa poata detine actiuni cu drept de vot in cadrul societatii, propunerea urmand sa fie discutata astazi in cadrul adunarii generale a actionarilor BVB, anunta Ziarul Financiar.

Tariceanu merge pe IT si auto, oamenii de afaceri pe energie si constructii. Managerii vad energia, constructiile si farma drept domeniile creditate cu cea mai mare crestere economica pe termen mediu. Premierul Calin Popescu Tariceanu spune ca Romania ar trebui sa mizeze puternic pe IT si auto in urmatorii ani, scrie Business Standard.

Sefii Yahoo!, iritati de Carl Icahn. Conducerea Yahoo! condamna actiunea investitorului Carl Icahn care a demarat o campanie prin care urmareste sa-i inlocuiasca pe membrii consiliului de conducere al companiei, dupa ce au refuzat oferta de preluare in valoare de 47,5 miliarde de dolari facuta de Microsoft, scrie Evenimentul Zilei.

Timpul de incarcare al paginii devine important pentru performanta AdWords. Quality score-ul cuvintelor cheie are o importanta foarte mare. Acest scor de calitate este practic esenta functionarii Google AdWords si a intregului mecanism de afisere „mai sus sau mai jos” a anunturilor text si a sistemului de stabilire al preturilor minime si medii ale click-urilor, analizeaza Alex pe blogul Webservator.

Pretul caselor de lux a urcat cu pina la 500%. Imobilele de lux din Bucuresti, situate in general in centrul si nordul Capitalei, au inregistrat cresteri spectaculoase de preturi in ultimii ani, de peste 500-600%, daca luam ca an de referinta 2003, de exemplu, scrie Ziarul de Iasi.

"Explozie" de hipermarketuri in urmatorii doi ani, cu investitii de 2 mld. euro. Metro, Carrefour, Auchan, Kaufland, Cora si alti retaileri anunta investitii de peste 2 mld. euro pana in 2010 pe piata romaneasca si asteapta ca vanzarile sa depaseasca 100 mld. euro in 2010, fata de 40 mld. euro, anul trecut, anunta Daily Business.

CFR Calatori va fi obligata sa-si asigure pasagerii. Masura va intra in vigoare peste un an si jumatate. Comisia Europeana a stabilit deocamdata doar un nivel minim al despagubirilor in caz de deces, care este de 21.000 de euro, scrie Cotidianul.

Media Pro a cumparat compania britanica Metrodome. Compania britanica Metrodome Group PLC a confirmat ca trustul Media Pro a achizitionat 50,1% din actiunile sale, in urma unui acord cu detinatorul pachetului majoritar, TV Loonland AG (TVL), scrie Ziarul Financiar.

Top cinci investitii straine in Romania, 1,2 mld. euro. La finele anului trecut, grupul francez Renault era lider la investitiile companiilor straine in Romania. Constructorul auto din Franta este urmat de austriecii de la Egger, Calsonic Kansei, din Japonia, si francezii de la Saint Gobain, scrie Business Standard.

Primele imagini cu limuzina Hyundai Genesis. Autoturismul spionat a fost fotografiat in Germania la teste si este o versiune mai lunga a viitoarei limuzine Hyundai (LWB - long wheelbase). Modelul cu nume de cod BHL-VI va fi cu aproximativ 25 de cm mai lung decat varianta actuala de Genesis si va fi initial lansat in Coreea de Sud si China, scrie StiriAuto.ro

Grecia, somata de UE sa dea liber la preluari. Executivul Uniunii Europene a afirmat ca autoritatile elene vor fi chemate in justitie daca nu vor modifica legislatia protectionista. Comisia Europeana a cerut Greciei sa modifice legea nationala a preluarilor, menita sa blocheze o tentativa de preluare a grupului de telecomunicatii OTE, scrie Adevarul.

Online: O cifra interesanta. O statistica recenta ne spune ca peste 50% din traficul primit de site-urile inscrise in Trafic.ro provine din Bucuresti. Ce pot sa inteleg din asta? Ca restul tarii sta mai mult pe messenger, Hi5 si Neogen? se intreaba Manafu pe blogul sau.

Stop la francize. Sute de francize nu-si gasesc stapan in Romania, desi se cauta de trei-patru ani. Avantajul folosirii unui brand recunoscut paleste in fata cheltuielilor care trebuiesc facute pentru administrarea afacerii, scrie Gazeta de Sud.

Noua moda imobiliara: apartamente la parter si ultimul etaj. Romanii au depasit complexele cauzate de lipsurile din apartamentele Epocii de Aur si au inceput sa cumpere locuinte la parter si la ultimul etaj. Comparativ cu etajele intermediare, ultimele niveluri ale blocurilor vechi se vand chiar si cu 20% mai ieftin, scrie Cotidianul.