Mercedes-Benz, pe ultima suta de metri in alegerea locatiei. Grupul Daimler, care detine marca Mercedes-Benz, oscileaza intre judetul Cluj si Timis pentru constructia viitoarei uzine pentru urmatoarele generatii ale A si B-Klasse, potrivit unor surse oficiale si din piata auto, citate de Ziarul Financiar.

Bancile scot la vanzare casele a mii de romani. Numarul executarilor silite ale ipotecilor bancare a crescut semnificativ de la inceputul acestui an. Preturile de vanzare sunt, de multe ori, sub media pietei, scrie Cotidianul.

Moscova, de 30 de ori mai scumpa fata de Bucuresti. Pretul chiriilor pe metru patrat pentru imobilele de birouri de clasa A din Moscova a atins un nivel-record in luna aprilie, de 745 de euro, in crestere cu 20% fata de luna aprilie 2007, valoare de peste 30 de ori mai mare fata de chiriile pe metru patrat din Bucuresti, scrie Business Standard.

Andrei Gheorghe a fost suspendat prin SMS. Prezentatorul TV povesteste intr-un interviu acordat Evenimentului Zilei cum a ramas fara permis de conducere si cum l-a anuntat Realitatea ca nu mai are emisiune. Gheorghe sustine ca politistul care l-a enervat a fost „la comanda“ paparazzilor.

Publicitarii online detaliaza planurile pe 2008: In cel mai rau caz, ne dublam afacerile. Cei mai importanti jucatori din piata de publicitate online din Romania au estimat pentru Daily Business ca in 2008 vor realiza cel putin dublarea afacerilor fata de anul precedent, pe fondul cresterii numarului de clienti, a unei stabilitati mai mari a afacerilor proprii si a cresterii activitatilor de internet, in general.

Monopolul rusesc pe otel-beton scumpeste casele cu 10.000 de euro. Grupul rus Mechel, care a ajuns sa controleze 80% din piata romaneasca, a dublat in cateva luni pretul la otel-beton. Un apartament de 2 camere va fi mai scump cu pana la 10.000 de euro. Paradoxal, Romania exporta masiv fier vechi si a ajuns sa importe otel-beton, scrie Gandul.

Care au fost cei mai mari investitori straini in februarie. Sectorul financiar-bancar si cel de real-estate au adus in a doua luna a anului cele mai mari investitii straine ca aport la capitalul social al firmelor inregistrate in Romania, valoarea acestora ridicandu-se la aproape 137 milioane de euro, scrie Ziarul Financiar.

Trei noutati absolute, in viitorii 3 ani, la Skoda. Dupa ce a prezentat noul Superb, in premiera mondiala, la Salonul de la Geneva, din primavara, pentru mijlocul acestui an Skoda are in calendar o noua premiera absoluta: lansarea versiunii de serie a SUV-ului compact Yeti, scrie AutoNews.ro.

BMW M3 sedan cu facelift - imagini spionate. Desi BMW M3 sedan si-a facut debutul in luna octombrie anul trecut, autoturismul nu a ajuns inca pe toate pietele unde activeaza compania germana. Chiar si asa, au fost zarite mai multe prototipuri ale versiunii cu facelift a performantului sedan, scrie StiriAuto.ro.

Companiile din industria IT&C, la adapost de crizele financiare globale. Gigantii industriei tehnologice au inregistrat cresteri importante pe bursele internationale reusind sa se mentina in topul celor mai tranzactionate titluri. Analistii economici spun ca, in pofida instabilitatii economice, vanzarile de produse IT&C pe pietele emergente sustin activitatea companiilor de profil, scrie Adevarul.

Topul celor mai profitabile actiuni de la bursa. Actiunile producatorului de ingrasaminte chimice Azomures Targu-Mures au trecut pe primul loc in topul celor mai profitabile actiuni de la BVB de la inceputul acestui an, cu o apreciere de 55%, scrie Business Standard.

Paradox in imobiliare: Obtinerea avizelor poate dura mai mult decat construirea. Obtinerea documentatiei necesare inceperii constructiei dureaza in cazul unor dezvoltatori dublu fata de timpul necesar constructiei, situatia fiind intalnita mai ales in cazul dezvoltatorilor care construiesc in sistem modular (asamblare foarte rapida, din module prefabricate - n.r.), scrie Daily Business.

Calin Fusu: Retelele sociale nu sunt profitabile nici in America.Cotidianul va prezinta in exclusivitate un interviu cu fondatorul grupului Neogen, despre retelele sociale si planurile sale de afaceri.

Intermediarii gazului, ignorati de dragul campaniei electorale. Dupa ce a spus ca Romania pierde sute de milioane de euro din cauza intermediarilor Gazpromului, Vosganian nu a venit ieri la intalnirea cu reprezentantii Wintershall, care, prin firma WIEE, este principalul intermediar pentru gazul rusesc, scrie Evenimentul Zilei.