O parte dintre firmele anuntate luni ca restante la depunerea declaratiilor de contributie sociala a angajatilor sustin ca sunt cu actele la zi.

Anuntul facut luni de Mariana Campeanu, presedintele Casei Nationale de Pensii (CNPAS) referitoare la o serie de companii si insitutii mari care nu si-ar fi depus deloc sau la timp declaratiile nominale au generat reactii din partea acestora. Printre firmele nominalizate de Campeanu se numara Oracle, Orange, Volksbank, Piraeus, Distrigaz, RATB si Spitalul Universitar de Urgenta.

O parte dintre ele au cerut marti explicatii autoritatilor pentru declaratiile facute si sustin ca au depus declaratiile nominale asa cum prevede legea. Mai mult, presedintele CNPAS a declarat pentru cotidianul.ro ca “expunerile din presa au avut efect asupra angajatorilor, foarte multi s-au inghesuit marti sa depuna declaratiile nominale”.

“Piraeus Bank Romania a depus declaratiile nominale privind contributiile de asigurari sociale ale angajatilor in termenul prevazut de lege.

Declaratiile privind evidenta nominala a asiguratilor si a obligatiilor de plata catre bugetul asigurarilor de stat pentru luna martie anul 2008 poarta numarul de inregistrare la Casa de Pensii a Municipiului Bucuresti 450081, din 25.04.2008. Contravaloarea obligatiei datorate pentru luna martie a fost retinuta si virata catre bugetul asigurarilor sociale si fonduri speciale, deschis la Trezoreria Municipiului Bucuresti, in termenul prevazut de lege”, potrivit Gabrielei Constantinescu, Director Resurse Umane.

Si cei de la Volksbank sustin ca au depus la timp actele privind declararea evidentei nominale a angajatilor sai, ca si cei de la Oracle. Mariana Campeanu a declarat pentru cotidianul.ro ca cei din urma au contactat Casa de Pensii pentru a verifica cine are datele corecte si au sustinut ca ei sunt in regula cu toate actele. Aceasta spune ca “toti cei care au nedumeriri sa vina la Casa si acolo se poate verifica tot. Sa vina sa demonstreze ca au dreptate. Daca eu am gresit, o sa imi cer scuze”.

Cotidianul