Reduceri de personal la Volvo. Volvo Cars, filiala suedeza a Ford Motor a anuntat ca va suspenda tura de noapte de la uzina din Göteborg ca urmare a scaderii vanzarilor, informeaza Reuters. Reducerea celor 700 de locuri de munca in Suedia a fost precedata de restructurarea altor 3.000 anul trecut. Conducerea companiei Ford Motor a vandut deja marcile Aston Martin, Jaguar si Land Rover iar acum ia in calcul si vanzarea Volvo.

HP tinteste locul 2 in lume pe segmentul de service IT. Conducerea companiei de produse IT Hewlett-Packard estimeaza ca in trimestrul urmator vanzarile HP vor depasi 27 miliarde de dolari, anunta The New York Times. Oficialii HP isi bazeaza prognozele pe fuziunea cu grupul E.D.S, care va propulsa compania pe locul 2 in lume in segmentul service-ului IT.

New York-ul ramane fara 60.000 de finantisti. Banca americana Lehman Brothers Holdings a decis sa-si reduca personalul cu 5% (aproximativ 1.300 de locuri de munca), relateaza Reuters. Decizia vine ca urmare a scaderii profitului bancii. Incepand de anul trecut Lehman Brothers Holdings a concediat 5.000 de angajati. Potrivit unor studii efectuate de specialistii americani, New York-ul ar putea pierde pana in 2009 aproximativ 60.000 de angajati in domeniul financiar.

Opel isi regandeste logoul. Noua sigla va putea fi vazuta peste doua luni, pe grila fata a modelului Insignia. Lansarea noii berline medii a Opel este anuntata pentru salonul auto de la Londra din iulie, afirma publicatia StiriAuto.ro.

Agentiile de rating sunt prea dure cu Romania. Romania nu este marcata de vulnerabilitati atat de mari pe cat spun agentiile internationale de rating in evaluarile lor, a declarat ieri ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian. “Realitatile economiei romanesti nu confirma astfel de evolutii. Indicatorii de dezvoltare economica au fost cei mai buni din istoria moderna a Romaniei. A vorbi despre perspective negative este un calificativ prea dur”, a afirmat Vosganian, citat de Cotidianul.

Taxele scoase de la raft. Ghidul de bune practici dintre retaileri si producatori, a carui prima varianta a fost discutata ieri, scoate obligativitatea platii taxelor de deschidere de magazin, de renovare si de plasare pe raft, potrivit lui Sorin Minea, presedintele Federatiei Romane din Industria Alimentara, citat de EVZ.

140 de hectare pentru Mercedes. Constructorul german de automobile Daimler ar putea construi pe un teren de 140 de hectare in nordul orasului Timisoara, fabrica de automobile din clasele mica si mini, unde vor lucra initial circa 1.000 de persoane, a declarat pentru Business Standard vicepresedintele Consiliului Judetean Timis, Marius Popovici.

Actiunile companiilor staine ajung la BVB. BVB intentioneaza sa lanseze in perioada urmatoare un nou sistem de piata, de unde investitorii vor putea cumpara actiuni ale companiilor straine direct din Romania. Pe de alta parte, oficialii BVB au anuntat ieri ca investitorii vor avea parte din a doua jumatate, a anului de implementarea sistemului de vanzare in lipsa , iar toti emitentii de la BVB vor beneficia de conturi globale, afirma Business Standard.

Asiguratorii auto in pierdere. Majoritatea asiguratorilor care au in portofoliu asigurari auto au inregistrat pierderi in 2007, titreaza Gandul. Dintre cei 41 de asiguratori care sunt autorizati la noi pe piata numai 20 au incheiat 2007 fara a avea pierderi. Lista perdantilor incepe cu Astra, pierderi de 69,9 milioane de lei, Ardaf, 58,8 milioane de lei si Asirom, cu pierderi de 31,78 milioane de lei.

Romania se afla pe primul loc in lume in ceea ce priveste penuria de forta de munca, in conditiile in care 73% din angajatorii locali reclama acest lucru – indica un studiu al companiei de recrutare a fortei de munca Manpower, afirma Romania libera.

Debut cu probleme pentru sistemul pensiilor private obligatorii. Din cauza validarii gresite a contribuabililor, administratorii fondurilor vor inregistra pierderi de aproape 50 milioane de euro. Suma reprezinta comisioanele pe care fondurile le-au platit ca sa-si atraga clientii, relateaza The Money Channel.

3 pentru Avioane Craiova. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a primit pana la termenul-limita trei oferte pentru vanzarea pachetului de actiuni de 80,97% din capitalul Avioane Craiova, din partea companiilor Alenia Aeronautica (Italia), AERO Vodochody (Cehia) si a Institutului de proiectare si cercetare in domeniul aviatiei INAV Bucuresti, scrie Evenimentul Zilei.

Adidas, vanzari de 1 miliard de dolari in Rusia. Adidas, al doilea mare producator mondial de articole sportive din lume, estimeaza ca cifra vanzarilor din Rusia in anul 2009 va fi de 1 miliard de dolari. "Rusia si China sunt regiunile cele mai profitabile si cele in care Adidas se dezvolta cel mai dinamic", a declarat Herbert Hainer, director general la Adidas pentru revista Capital.

Tutunul romanesc ia drumul Ungariei. Firmele din tara vecina au reusit sa-i convinga pe ardeleni sa nu renunte la traditia cultivarii tutunului. ULT Hungary Pte Ltd, membra a concernului Universal Tobacco, vrea sa proceseze in acest an 500 de tone de tutun cultivat in Ardeal. Initiativa este atat in avantajul firmei din Ungaria, care nu are suficient tutun, al fermierilor romani, care pot sa obtina profituri consistente si al Romaniei care isi mareste astfel productia, aflata anul trecut la doar 13% din cota acordata de Uniunea Europeana, relateaza Adevarul.

Romania pe locul 24 in topul celor mai pasnice tari. Islanda este cea mai pasnica natiune din lume, in timp ce Rusia si SUA sunt pe ultimele locuri in topul realizat de Institutul pentru Economie si Pace din Australia si think-thankul britanic Economist Intelligence Unit, scrie Cotidianul. Romania a fost plasata pe locul 24, in urma Ungariei, Cehiei, Slovaciei, dar inaintea Spaniei, Italiei, Poloniei, Estoniei, Frantei, Marii Britanii, Ciprului si Greciei. La coada listei se afla tari precum: Liban, Coreea de Nord, Pakistan, Ciad, Israel, Afganistan, Somalia, Sudan.