Prin Blog the Theatre, Bulandra a urcat internetul pe scena si l-a dus la Festivalul de la Graz. Odata cu acest moment, anunta lansarea unui nou proiect dedicat tinerilor artisti: Bulandra Underground.

In urma cu sase luni, Teatrul Bulandra devenea partener alaturi de Orkeny Istvan Theatre din Ungaria, Teatro Garibaldi di Palermo (Italia) si Narodowy Stary Teatr din Cracovia (Polonia) in cadrul unui proiect european initiat Teatrul Schauspielhaus din Graz (Austria): “Blog The Theatre”.

Proiectul s-a finalizat prin scrierea a trei piese de teatru pornind de la texte si comentarii de pe bloguri selectate in urma votului. Blogurile romanesti selectate sunt “Ozanessme” (blogul Andreei Musatescu), “Zuzu” (blogul lui Andrei Boar), “Kaizer Gogu” (blogul lui Mihai Lazar), “Janie” (blogul Ioanei Carina Gheorghe) si “Abjectu’” (blogul lui Marius Pescaru).

Stefan Peca, Maria Manolescu si Daniel Popa sunt cei care au scris piesele de teatru, finalizate in spectacole care au fost prezentate in premiera la Festivalul de Teatru de la Graz in perioada 21-23 mai. “Buy me with a coffee” de Peca Stefan (regia Ana Margineanu, cu Cristina Marchisano, Laurentiu Banescu, Katia Pascariu), “Re:Re:Re: Hamlet” de Maria Manolescu (regie Radu Apostol, cu Andreea Boboc, Viorel Cojanu, Cosmin Selesi) si “Scent of a woman” de Daniel Popa (regia Daniel Popa, cu Marius Capota, Manuela Ciucur, Adrian Ciobanu, Andreea Paduraru, Cristina Marchisano) sunt spectacolele care vor reprezenta Romania in festival. Premierele lor bucurestene vor avea loc dupa intoarcerea de la festival.

Integral in Time Out.